Prestasjonskonferansen 2013

Prestasjonskonferansen 2013 ble avviklet 14. – 15. november i Operaen. [separator type=’transparent’ color=” thickness=’0′ up=’5′ down=”] Konferansen var lagt opp med varierte presentasjonsformer og organisering. Det ble holdt foredrag og workshops, og små samtalegrupper med interaksjon med tilhørere. Tematikken var knyttet til utøvelsen av store prestasjoner og lederskap av prestasjonsgrupper.

Trykk her for å se programmet 2013.

Jarle Alex Aambø er en norsk idrettsleder og inntil september 2013 toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), med kontor på Olympiatoppen i Oslo. Aambø er utdannet med mellomfag i helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole. I perioden 1985 til 1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund. I en tiårsperiode fra 1993 til 2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og ble en naturlig arvtaker etter Bjørge Stensbøl i 2004. Først var han en kort periode konstituert toppidrettssjef, før han for fullt tok over ansvaret for norsk toppidrett. Avsluttet sin periode som toppidrettsjef september 2013.

Ole Edvard Antonsen er en norsk trompetist, musiker og dirigent. Han har tidligere vært ansatt i Oslo Filharmoniske orkester, men arbeider nå som frilansmusiker og dirigent, sistnevte hovedsakelig i Luftforsvarets Musikkorps.[1] Han er internasjonalt anerkjent, og er ofte brukt som trompetsolist. Han er aktiv innen et vidt spekter av sjangere og spiller musikk innen klassisk musikk, kammermusikk, barokk, jazz og mer poprettet musikk. Han har gitt ut en rekke plater innen forskjellige sjangere og deltatt som solist på en rekke utgivelser med andre artister. For platen Tour De Force vant han Spellemannprisen 1992 i åpen klasse. Albumet har solgt over 140 000 eksemplarer i Norge. I 1995 fikk han Gammleng-prisen i klassen klassisk. 17. august 2007 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden. (Kilde: Wikipedia)

Stephan Barratt-Due  er en musiker med et usedvanlig nedslagsfelt i norsk musikkliv. Ved siden av en aktiv utøverkarriere som fiolinist og orkesterleder, har han siden 1985 vært rektor og kunstnerisk leder for Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Barratt-Due er gift med bratsjisten Soon-mi Chung. Instituttet ble grunnlagt i 1927 av hans besteforeldre, pianisten Mary Barratt Due og fiolinisten Henrik Due. Virksomheten baseres fremdeles i dag på grunnleggernes motto: «Fra musikkbarnehage til konsertpodium». Under Barratt-Dues ledelse har instituttet utviklet seg til Norges fremste talentutvikler innen klassisk musikk. Med sin helhetlige struktur hvor barn, unge og voksne studenter undervises under samme tak, skapes et vekstmiljø for unge talenter. Eleven/ studenten står i sentrum og nivå og kvalitet / ikke alder – gir premissene for undervisningstilbudet. En betydelig rekke av Norges fremste yngre utøvere som bl.a. Vilde Frang, Tine Thing Helseth,  Henning Kraggerud, Christian Ihle Hadland, Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, Alexander Rybak, Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad Holtsmark, har alle sin bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt. Stephan Barratt-Dues personlige virke som fiolinprofessor er, og har vært vesentlig i denne utviklingen. De tre 1. konsertmestere ved Den Norske Opera & Ballett, Øyvind Bjorå, Catharina Chen og Camilla Kjøll, har alle også sin bakgrunn fra Barratt Due. (Foto: Dag Thorenfeldt)

Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker (keyboard), komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. For musikken til TV-serien Hotel Oslo fikk de Edvard-prisen i 1998 i klassen annen kunstart. Bjerkestrand har komponert musikk til flere historiske spill i Larvik (Herregårdspillet) og Kristin Lavransdatter i Sel. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i over 10 år og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har produsert album for Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik bl.a. Sammen med saksofonist Tore Brunborg har gitt ut to album med julemusikk og salmer. Han mottok Gammleng-prisen i 1988 i klassen studio. Han arrangerte musikken til Sissel Kyrkjebøs konserter i Salt Lake City, med The Mormon Tabernacle Choir og orkester. (Kilde: Wikipedia)

Gunnar Bovim er rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Bovim ble utnevnt til rektor ved NTNU 6. desember 2012,[1] og tiltrådte 1. august 2013.[2]Før Bovim tiltrådte som rektor ved NTNU, var han administrerende direktør ved Helse Midt-Norge RHF, en stilling han hadde siden 2009.

Bovim ble utdannet lege i 1985 ved Universitetet i Bergen. Han videreutdannet seg til spesialist i nevrologi i 1993, og tok doktorgraden i nevrologi samme år. I 1998 ble han professor i nevrologi. Han var leder av Norsk nevrologisk forening fra 1998 til 1999. Fra 1996 til 1998 var han prodekan og fra 1999 til 2005 dekan ved Det medisinske fakultet (NTNU). Bovim ble ansatt som viseadministrerende direktør i 2005 og som administrerende direktør i 2006 ved St. Olavs hospital. 18. mai 2009 tiltrådte han som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF.

Bovim har en rekke styreverv, nasjonalt og internasjonalt; blant annet som medlem av Hovedstyret og leder for Divisjonsstyret for samfunn og helse i Norges forskningsråd. Han har vært Norges delegat i Nordisk forskningsråds sammenslutning og i European Medical Research Council. Bovim har publisert en rekke vitenskapelige artikler og ble 1993 tildelt Norsk Migreneselskaps forskningspris. (Kilde: Wikipedia)

Arne Carlsen er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han har bred erfaring som oppdragsforsker og har ledet prosjektet «Idea Work». Hans forskning tar for seg drivkrefter og praksis for vekstprosesser og ekstraordinær skaperkraft i organisasjoner. Han har publisert i ledende internasjonale journaler, håndbøker og bøker om positive organisasjonsendringer, identitetsforming, håp, undring, kunnskapsledelse og kvalitativ forskningsmetodikk.