Bidragsytere 2015

Erna Solberg, Statsminister
Erna Solberg har vært Norges statsminister siden 16. oktober 2013, partileder i Høyre siden 2004 og innvalgt på Stortinget fra Hordaland siden 1989. Solberg var leder i Høyrekvinners Landsforbund 1993–1994, kvinnepolitisk leder i Høyre 1994–1998, kommunal- og regionalminister 2001–2005, 1. nestleder i Høyre 2002–2004 samt parlamentarisk leder 2005–2013.

Tom Tvedt
Tom Tvedt (født 31. januar 1968) er en politiker som representerer Arbeiderpartiet. I perioden 1999–2007 var han ordfører i Randaberg kommune. Til fylkestingsvalget i 2007 var han Arbeiderpartiets kandidat til vervet som fylkesordfører samtidig som han fortsatt stilte til valg som ordfører i Randaberg. Arbeiderpartiet gjorde et godt valg og ble det største partiet i fylkestinget i Rogaland. Med støtte fra sentrumspartiene og SV ble Tvedt Arbeiderpartiets første fylkesordfører i Rogaland.
Tvedt har en bred yrkesbakgrunn, han har blant annet vært salgssjef i Tybring-Gjedde. Han har også en karriere som håndballspiller i SIF og for det norske herrelandslaget i håndball, hvor han står bokført med 25 landskamper. På Idrettstinget 2011 ble han valgt inn som styremedlem i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité for perioden 2011–2015.
På idrettstinget i Trondheim 7. juni 2015 ble han valgt inn som tidenes yngste president i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité

Ingrid Røynesdal, pianist og leder
Ingrid Røynesdal er en norsk pianist og leder. Hun er direktør i Oslo-Filharmonien. Ingrid Røynesdal fikk tidlig kontakt med det klassiske musikklivet ved at hennes far var musiker i Trondheim Symfoniorkester. Hun studerte klaver på Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøyskole med Jens Harald Bratlie, Jiří Hlinka og Einar Henning Smebye som lærere. Hun avla eksamen ved det toårige solistdiplomstudiet ved Norges musikkhøgskole vår 2005, samtidig som hun samme år fullførte mastergrad i statsvitenskap med en oppgave om kulturpolitikk.
På 1990-tallet tok Ingrid Røynesdal 14 norgesmesterskapstitler i aldersbestemte klasser i tennis og hun spilte på det norske tennis- juniorlandslaget i perioden 1992-1996.

Osvald Bjelland, CEO Xyntéo
He launched the Global Leadership and Technology Exchange (GLTE) partnership, a key Xyntéo initiative that brings together some of the world’s leading businesses in a partnership that aims to reinvent growth.
Dr Bjelland is also vice chairman of The Performance Theatre Foundation, which stages an annual forum to inspire world leaders from across industries, disciplines and geographies to identify and chart a path through the key challenges to global business.
He has written for, and been interviewed by, various publications including Fortune Magazine, the Financial Times, the MIT Sloan Management Review and Strategic Leadership. He was an expert commentator for the Harvard Business Review Green Initiative.

Tore Øvrebø, Toppidrettsjef
Toppidrettsjef. Tidligere Olympiatopp Coach for: Roing, svømming, skøyter, og langrenn.
Cand.mag. med sosialøkonomi, historie og filosofi. Diplomtrener. Landslagsutøver roing, deltok i OL 1988. Landslagstrener i roing over flere år. Øvrebø har tidligere vært ansatt i utholdenhets-avdelingen, som coach og utviklingssjef i Olympiatoppen.

Operaorkesteret
Da Den Norske Opera og Ballett flyttet inn i nytt signalbygg i Bjørvika i 2008 fikk orkestret en egen orkesterprøvesal og akustiske arbeidsforhold i verdensklasse.
Operaorkestret består i dag av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og under musikksjef John Helmer Fiore har de etablert seg blant Norges fremste orkestre. Gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger, og de spiller hver sesong tre eller fire større symfoniske konserter på Operaens hovedscene.
Konsertmester Chatarina Chen, har tatt med et kammerorkester fra Operaorkesteret for å bidra på årets prestasjonskonferanse.

Thea Therese Vingmark Næss, verdensmester i kickboksing
Thea Therese Vingmark Næss er en norsk kampsportutøver og verdensmester i kickboksing i både amatør og proff-klassen. Hun representerer Fighter Kickboxingklubb og har tredje grad sort belte.
Næss har drevet med kickboksing siden 2001, etter forslag fra hennes far som også hadde vært innen sporten. Hun har vært på det norske landslaget i en årrekke. Per 2013 har hun vunnet 81 av 100 kamper, og har aldri tapt på knockout.
I 2010 tok hun som første nordmann gull i Combat Games (kampsportens OL), i kickboksing fullkontakt, klasse -56 kilo. Samme år ble hun hedret som «Årets Kickbokser» under NM, som hun også vant, hennes niende norgesmesterskapstittel, og mottok Oslo kommunes ærespris for tredje gang på rad. Hun ble som første kampsportsutøver tildelt Porsgrunds Porselænsfabriks Ærespris i 2010. Hun var også nominert i «Åpen klasse» i Idrettsgallaen 2011.
Hun går på Høyskolen i Oslo (2013) hvor hun tar bachelor i samfunnsernæring

Espen Sivertsen, CEO Type A Machines
Espen is a serial entrepreneur with a strong focus on leadership and project management. His creativity and pragmatic approach has grown Type A Machines from a business concept to an industry leader. Espen also co-founded the first Arduino retail outlet in Denmark.

Frode Alnæs, musiker
Frode Alnæs er gjennom 30 år blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en sanger med særpreg.
Frode Alnæs har alltid ønsket å spille på mange strenger. Han er artisten og komponisten som konsekvent forsøker å bryte musikalske grenser.
Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har han spilt det meste med de fleste og de beste. Frode er gitarvirtuosen og ”sjefen” i bandet Dance With A Stranger, og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han er mannen bak melodier som ”Long December Night”, ”Everyone Needs A Friend”, ”Invisible Man” samt verdenskjente ”Vitae Lux”. Høsten 2013 var Frode aktuell med sitt nye soloalbum «Envy The Man»: En pop-plate fylt med vakker og variert musikk, både ballader og svingende up-tempo låter. Også her har Frode skrevet all musikken selv – og synger selv.
Frode har komponert operaen ”Donna Bacalao” og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. I 2009/2010 var han musikalsk leder og utøvende musiker i Rikskonsertenes og Riksteatrets store suksessoppsetning ”Let it rock” som samlet fulle hus på nærmere 60 scener i hele Norge.
Frode har også vist stort engasjement for bevaring av kulturarv. I hjembyen Kristiansund har han bygget opp og restaurert en gammel, verneverdig bydel. Han drev i mange år Dødeladen Café & Kultursted og Tahitibrygga, og han grunnla den årlige Tahitifestivalen. Frode er også kjent for sine programlederroller på TV og er en svært populær og mye brukt programleder i ulike kultur- og næringslivsarrangement og events.
Han er allsidigheten selv! Er det noen som har begeistret publikum i hver krik og krok av landet, så er det Frode. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum – han rett og slett elsker sitt publikum!

Kjetil Bjerkestrand, musiker og komponist
Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker (keyboard), komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. For musikken til TV-serien Hotel Oslo fikk de Edvard-prisen i 1998 i klassen annen kunstart. Bjerkestrand har komponert musikk til flere historiske spill i Larvik (Herregårdspillet) og Kristin Lavransdatter i Sel. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i over 10 år og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har produsert album for Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik bl.a. Sammen med saksofonist Tore Brunborg har gitt ut to album med julemusikk og salmer. Han mottok Gammleng-prisen i 1988 i klassen studio. Han arrangerte musikken til Sissel Kyrkjebøs konserter i Salt Lake City, med The Mormon Tabernacle Choir og orkester.

Finn Skårderud, Psykiater
Skårderud er uteksaminert som lege ved Universitetet i Oslo. Han tok deretter utdannelse som spesialist innen psykiatri. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater med toppidrettsutøvere for Olympiatoppen.
Som overlege ved Oslo universitetssykehus leder han et behandlings- og forskningsprosjekt om mentaliseringsbasert behandling for spiseforstyrrelser. Som kulturskribent har Skårderud gjort seg bemerket med essayer om film, litteratur og kunst. Han hadde sitt gjennombrudd overfor et bredere publikum med essaysamlingen Uro – en reise i det moderne selvet (1998) Han har skrevet og bidratt med kapitler i mer enn åtti faglitterære bøker.

Sigurd Wongraven, musiker
Sigurd «Satyr» Wongraven er en norsk black metal-musiker.
Wongraven ble medlem av det norske black metal bandet Satyricon i 1991, like etter at bandet bytta navn fra «Eczema», og har vært medlem frem til i dag. Andre prosjekter hvor Satyr har deltatt: Darkthrone, Eibon, Storm, Thorns, Wongraven og Black Diamond Brigade.
Han er også eier av plateselskapet Moonfog Productions, og driver også med produksjon av vin.
Foto: Kim Erlandsen

Eirik Johan Kristoffersen, Brigader FSK
Eirik Johan Kristoffersen (født 3. april 1969 og oppvokst i Bjerkvik ved Narvik) er en norsk offiser (brigader) i Hæren. Han ble i 2011 tildelt Krigskorset med sverd «for å ha utvist særlig fremragende tapperhet og ledelse under internasjonale operasjoner i Afghanistan i 2009.
Kristoffersen var tidligere sjef for Forsvarets Spesialkommando/Hærens Jegerkommando (FSK/HJK) og ble i 2014 etterfulgt av sin bror Frode Arnfinn Kristoffersen.
Kristoffersen startet i 1988 sin karriere i Forsvaret. I 1999 begynte han i FSK/HJK. Kristoffersen har tjenestegjort i Afghanistan i flere perioder, første gang i 2002. I 2003 og 2005 var han skvadronsjef og i 2008 og 2009 tjenestegjorde han som operasjonsoffiser.
Overrekkelsen av Krigskorset med sverd til Kristoffersen fant sted under en seremoni på Akershus festning 8. mai 2011. Under samme seremoni ble også Trond André Bolle (post mortem) og Jørg Lian tildelt medaljen.
Eirik Kristoffersen har i tillegg en rekke dekorasjoner fra Forsvaret.

Gro Eirin Dyrnes, leder Innovation House
Head Innovation Norway and Innovation House San Francisco and Silicon Valley.
Provide soft landing for Startups, fuel collaboration and new partnerships between Norwegian, Nordic and American Startups, corporations, research institutions, governments etc in order to grow Norwegian businesses.

Stefan Edberg, tennisspiller
Stefan Edberg er en tidligere svensk tennisspiller.
Han toppet ATP-rankingen i 72 uker, fra 13. august 1990 til 4. oktober 1992. Han vant Wimbledon-turneringen to ganger, i 1988 og 1990. i 1990 ble han tildelt Svenska Dagbladets gullmedalje.
OL-medaljer
• OL 1988 Seoul – bronse i tennis (single herrer).
• OL 1988 Seoul – bronse i tennis (double herrer, sammen med Anders Järryd).
Grand Slam-titler
Australian Open:
• Single herrer – 1985 (han beseiret Mats Wilander med 6-4, 6-3, 6-3 i finalen)
• Single herrer – 1987 (han beseiret Pat Cash med 6-3, 6-4, 3-6, 5-7, 6-3 i finalen)
• Double herrer – 1987 (sammen med Anders Järryd)
• Double herrer – 1996 (sammen med Petr Korda)
Wimbledon:
• Single herrer – 1988 (han beseiret Boris Becker med 4-6, 7-6, 6-4, 6-2 i finalen)
• Single herrer – 1990 (han beseiret Boris Becker med 6-2, 6-2, 3-6, 3-6, 6-4 i finalen)
US Open:
• Double herrer – 1987 (sammen med Anders Järryd)
• Single herrer – 1991 (han beseiret Jim Courier med 6-2, 6-4, 6-0 i finalen)
• Single herrer – 1992 (han beseiret Pete Sampras med 3-6, 6-4, 7-6, 6-2 i finalen)

Calle Hageskog
Carl-Axel Hageskog er professor i idrettens lederskap ved Linnéuniversitetet. Landslagscoach for Sveriges tennisherrer i perioden 1985 -2002, leder ved fire Olympiske leker (1988,1992,1996, 2000) samt personlig coach for verdensklassespillere som Mats Wilander, Anders Järryd och Magnus Larsson. Carl-Axel har fått en rekke utmerkelser for sin innsats som trener, blant annet Kongens Medalje, Prinsens Plakett, Årets leder 1998 samt innvalgt i Tennis Hall of Fame.

Ole Edvard Antonsen, musiker
Ole Edvard Antonsen er en norsk trompetist, musiker og dirigent. Han har tidligere vært ansatt i Oslo Filharmoniske orkester, men arbeider nå som frilansmusiker og dirigent, sistnevnte hovedsakelig i Luftforsvarets Musikkorps.[1] Han er internasjonalt anerkjent, og er ofte brukt som trompetsolist.
Han er aktiv innen et vidt spekter av sjangere og spiller musikk innen klassisk musikk, kammermusikk, barokk, jazz og mer poprettet musikk. Han har gitt ut en rekke plater innen forskjellige sjangere og deltatt som solist på en rekke utgivelser med andre artister. For platen Tour De Force vant han Spellemannprisen 1992 i åpen klasse. Albumet har solgt over 140 000 eksemplarer i Norge. I 1995 fikk han Gammleng-prisen i klassen klassisk. 17. august 2007 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

Per Fugelli, professor i sosialmedisin
Per Fugelli (født 7. desember 1943 i Stavanger) er en norsk lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio.
Fugelli har etter endt utdannelse blant annet vært distriktslege i Værøy og Røst i tre år og i Porsanger i tre år. I årene 1984-1992 var han professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen, og fra 1992 er han professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.
Fugelli var med i styringsgruppa i Verdikommisjonen.
I hans egenpresentasjon på Universitetets nettsider står
«Både i forskning og undervisning er han opptatt av hvordan fordeling av makt og goder i samfunnet påvirker menneskenes helse. Det dreier seg ikke bare om makt og goder i økonomisk forstand, men også om fordeling av verdier som trygghet, frihet og verdighet.»
Fugelli har blant annet markert seg som motstander av den nye røykeloven og har argumentert for at anti-røyke-kampanjene forsurer røykernes hverdag. Han har uttalt seg krast overfor dem som vil styre folks helse, og har sagt at «kristne moralister og ortodokse sosialister har til alle tider villet bestemme over folk. Nå har disse kreftene forkledd seg i hvite frakker. Formynderstaten har gjemt seg bak helsens edle motiver. Og det er dette jeg advarer mot, mot å la seg forføre og forlede» Han har også kritisert tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland for hennes utfall mot røyking.
Han har siden 1975 utgitt og vært medforfatter av nesten 50 bøker. Han er far til forfatteren Aksel Fugelli, og har skrevet boken Fribrev (1992) sammen med ham.
Fugelli ble tildelt Karl Evangs pris i 2010, Siddisprisen i 2012 og Fritt Ords Pris i 2013.

Lise Lyngsnes Randeberg, Professor NTNU
Professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU siden september 2011 (førsteamanuensis 2009-2011).
Forsker på vekselvirkninger mellom lys og biologiske materialer. Biomedisinsk optikk er faget som legger grunnlaget for smarte, fleksible, lysbaserte sensorsystemer som kan brukes for overvåkning av kritisk syke pasienter, men som også lar deg måle pulsen din med smarttelefonen.
Lys er et gammelt, men ennå ikke fullt utforsket verktøy for medisinsk diagnostikk og behandling. Jeg er opptatt av å skape nye metoder og ny teknologi for lysbasert diagnostikk.
Tenk deg muligheten for å se hundre ganger flere farger? De siste årene har jeg jobbet mye med teknologi som gjør akkurat dette, nemlig hyperspektral avbildning. Min gruppe har brukt denne teknologien til en lang rekke ulike anvendelser, alt fra måling av blåmerker og karakterisering av sår til diagnostikk av leddgikt.

Anita Krohn Traaseth, Adm.dir. Innovasjon Norge
Anita Krohn Traaseth er en norsk næringslivsleder, forfatter og blogger. Fra 15. september 2014 har hun vært administrerende direktør i Innovasjon Norge etter å ha kommet fra stillingen som administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge. Traaseth er styremedlem i Kommunal Landspensjonskasses (KLP) hovedstyre.
Hun er oppvokst i Sandefjord, senere bosatt i Oslo. Hun har tidligere vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation og leder av gründerselskapet Intelligent Quality AS. Hun var strategidirektør i Det Norske Veritas fra 2002 til 2005. Hun har vært administrerende direktør i den norske divisjonen av Hewlett-Packard (HP) siden 2012. Hun startet i HP Norge som leder av programvaredivisjonen i 2009. Hun startet sin karriere som trainee i IBM i 1996. Traaseth fikk Oda-prisen i 2012. Hun ble kjent i media da hun offentliggjorde jobbsøknaden på toppstillingen i HP.[6] I august 2012 begynte hun å publisere en personlig blogg om ledelse, med tittelen Tinteguri. Den 3. mars 2014 publiserte hun som debutant på Cappelen Damm boken Godt nok for de svina – en leders refleksjoner om mot, sårbarhet og troverdighet og boken kom rett inn som nummer 1 på bestselgerlisten i Norge i kategorien generell litteratur. I august 2014 ble boken lansert på engelsk på Amazon som e-bok.

Ole Jørgen Seeland
Seeland har bakgrunn fra NTNU, med studier i datateknikk og en mastergrad i entreprenørskap. Staaker er et norsk teknologiselskap startet i 2013 av Ole Jørgen Seeland (30). Har utviklet en drone styrt av kunstig intelligens som følger brukeren.

Ina Garthe, Ernæringsavdelingen OLT
Ina Garthe er daglig leder for ernæringsavdelingen, og har jobbet på Olympiatoppen siden 2002. Hun har doktorgrad (PhD) i idrettsfysiologi fra Norges Idrettshøgskole. Ina har IOC Diploma in Sports Nutrition og ISAK sertifisering (International Society for Advancement in Kinanthropometry). Hun har to-årig klinisk utdannelse i spiseforstyrrelser fra Ullevål universitetssykehus og er med i Olympiatoppens spiseforstyrrelsesteam. Ina jobber 30% med forskning og har et tett samarbeid med Norges Idrettshøgskole. Hun har gjort studier på vektregulering blant toppidrettsutøvere, med spesielt fokus på optimal vektreduksjon hos vektklasseutøvere.
Ina har skrevet konsensusartikkel for IOC Consensus Group on Sports Nutrition og bokkapitler i Idrettsernæring for IOC Encyclopedia series of the Scientific Publications Committee, Nutrition society textbook series og IOC handbook of medicine and sports science. Hun har også publisert artikler og bokkapitler innen feltet idrettsernæring for og i norske lærebøker, samt internasjonale journaler (peer reviewed).
Hun er redaktør for boken «Idrettsernæring», og underviser på Norges Idrettshøgskole og Universitetet i Oslo. Ina er Skandinavias representant for PINES (Professionals in Nutrition for Exercise and Sports), IOC Sports Nutrition Diploma Group og ACSM Nutrition Group.
Hun er tidligere landslagsutøver i kickboksing. Inas ansvarsområder i avdelingen er forskning og utvikling, prestasjonsernæring, ernæring i forhold til muskelvekst, vektklasseutøvere, vektreduksjon og endringer i kroppssammensetning i forhold til helse og prestasjon.

Eli Kristin Hanssveen, sopran
Eli Kristin Hanssveen er oppvokst på Biri og begynte tidlig med sang og musikk. Hun drev med dans, amatørteater og dirigerte flere kor, hadde eget pop-band og skrev egen musikk. Som 17-åring flyttet Hanssveen til Gjøvik for å gå på musikklinjen på gymnaset.
Hun har en bakgrunn som pop- og visesanger før hun begynte med klassisk musikk. Hansveens debutalbum som soloartist, Som en bekk blir til en elv kom ut i 1993 og i 1995 kom oppfølgeralbumet, Slik som du.
Hanssveen har cand.mag. med sang- og pedagogisk eksamen fra Norges Musikhøgskole. Hun debuterte på Den Norske Opera i 2002, som Valencienne i «Den glade enke». I 2007 ble hun fast ansatt ved DNO og har hatt mange ledende roller i oppsetninger som «Barabbas», «Die Flädermaus», «Jorden rundt på 80 dager» og «Hamsun i kjærlighet».
I 2009 mottok hun som første vinner Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris sammen med ballettdanseren Maiko Nishino-Ekeberg. Høsten 2013 var Eli Kristin Hanssveen en av ti finalister i programmet Stjernekamp på NRK, der hun kom på 4. plass

Jenny-Marlèn Skogeng Fossan, Verdensmester i helsefag.
Jenny-Marlèn Skogeng Fossan var sammen med en rekke andre fagarbeidere med på verdensmesterskapet i yrkesfag.
Jeg var en del av Norges viktigste landslag, sier den nybakte verdensmesteren, som nå tar et påbyggingsår på Stangnes videregående skole.
Man skulle tro at en VM-tittel ville gjøre framtiden bombesikker, men slik tenker hun ikke.
Man vet jo ikke hva som skjer. Jeg tenker at det kan være greit å ta denne påbyggingen for å skaffe meg generell studiekompetanse, sier hun.
Med ett års fokus på naturfag, norsk, historie og matematikk ligger veien åpen for studier ved høgskole eller universitet.

Magnus Midtbø, klatrer
Magnus Rognan Midtbø er en norsk sportsklatrer. Han er mange ganger norgesmester og tidligere juniorverdensmester i sportsklatring, og er i verdenstoppen i internasjonale konkurranser. I august 2010 gjorde han sin hittil vanskeligste bestigning, da han gikk ruta Ali Hulk sit-start extension i Rodellar i Spania. Ruta er satt i graden 9b, og det er til nå bare seks klatrere som har besteget ruter på dette nivået i verden

Arve Tellefsen, fiolinist
Arve Tellefsen er en norsk fiolinist.
Han er født og oppvokst i Trondheim. Som seksåring begynte han å spille fiolin ved Trondheims musikkskole. I 1955 begynte han å studere ved musikkonservatoriet i København hvor professor Henry Holst var hans hovedlærer, og i 1959 debuterte han iUniversitetets aula i Oslo.
I løpet av en mangeårig solistkarriere har han spilt med flere av verdens fremste orkestre og dirigenter. Han har utgitt flere plater og mottatt mange priser.