Bidragsytere Prestasjonskonferansen 2013

 

Jarle Alex Aambø er en norsk idrettsleder og inntil september 2013 toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), med kontor på Olympiatoppen i Oslo. Aambø er utdannet med mellomfag i helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole. I perioden 1985 til 1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund. I en tiårsperiode fra 1993 til 2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og ble en naturlig arvtaker etter Bjørge Stensbøl i 2004. Først var han en kort periode konstituert toppidrettssjef, før han for fullt tok over ansvaret for norsk toppidrett. Avsluttet sin periode som toppidrettsjef september 2013. 

Ole Edvard Antonsen er en norsk trompetist, musiker og dirigent. Han har tidligere vært ansatt i Oslo Filharmoniske orkester, men arbeider nå som frilansmusiker og dirigent, sistnevte hovedsakelig i Luftforsvarets Musikkorps.[1] Han er internasjonalt anerkjent, og er ofte brukt som trompetsolist. Han er aktiv innen et vidt spekter av sjangere og spiller musikk innen klassisk musikk, kammermusikk, barokk, jazz og mer poprettet musikk. Han har gitt ut en rekke plater innen forskjellige sjangere og deltatt som solist på en rekke utgivelser med andre artister. For platen Tour De Force vant han Spellemannprisen 1992 i åpen klasse. Albumet har solgt over 140 000 eksemplarer i Norge. I 1995 fikk han Gammleng-prisen i klassen klassisk. 17. august 2007 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden. (Kilde: Wikipedia)

Stephan Barratt-Due  er en musiker med et usedvanlig nedslagsfelt i norsk musikkliv. Ved siden av en aktiv utøverkarriere som fiolinist og orkesterleder, har han siden 1985 vært rektor og kunstnerisk leder for Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Barratt-Due er gift med bratsjisten Soon-mi Chung. Instituttet ble grunnlagt i 1927 av hans besteforeldre, pianisten Mary Barratt Due og fiolinisten Henrik Due. Virksomheten baseres fremdeles i dag på grunnleggernes motto: «Fra musikkbarnehage til konsertpodium». Under Barratt-Dues ledelse har instituttet utviklet seg til Norges fremste talentutvikler innen klassisk musikk. Med sin helhetlige struktur hvor barn, unge og voksne studenter undervises under samme tak, skapes et vekstmiljø for unge talenter. Eleven/ studenten står i sentrum og nivå og kvalitet / ikke alder – gir premissene for undervisningstilbudet. En betydelig rekke av Norges fremste yngre utøvere som bl.a. Vilde Frang, Tine Thing Helseth,  Henning Kraggerud, Christian Ihle Hadland, Ragnhild og Eldbjørg Hemsing, Alexander Rybak, Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad Holtsmark, har alle sin bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt. Stephan Barratt-Dues personlige virke som fiolinprofessor er, og har vært vesentlig i denne utviklingen. De tre 1. konsertmestere ved Den Norske Opera & Ballett, Øyvind Bjorå, Catharina Chen og Camilla Kjøll, har alle også sin bakgrunn fra Barratt Due. (Foto: Dag Thorenfeldt)

Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker (keyboard), komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. For musikken til TV-serien Hotel Oslo fikk de Edvard-prisen i 1998 i klassen annen kunstart. Bjerkestrand har komponert musikk til flere historiske spill i Larvik (Herregårdspillet) og Kristin Lavransdatter i Sel. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i over 10 år og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har produsert album for Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik bl.a. Sammen med saksofonist Tore Brunborg har gitt ut to album med julemusikk og salmer. Han mottok Gammleng-prisen i 1988 i klassen studio. Han arrangerte musikken til Sissel Kyrkjebøs konserter i Salt Lake City, med The Mormon Tabernacle Choir og orkester. (Kilde: Wikipedia)

Gunnar Bovim er rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Bovim ble utnevnt til rektor ved NTNU 6. desember 2012,[1] og tiltrådte 1. august 2013.[2]Før Bovim tiltrådte som rektor ved NTNU, var han administrerende direktør ved Helse Midt-Norge RHF, en stilling han hadde siden 2009.

Bovim ble utdannet lege i 1985 ved Universitetet i Bergen. Han videreutdannet seg til spesialist i nevrologi i 1993, og tok doktorgraden i nevrologi samme år. I 1998 ble han professor i nevrologi. Han var leder av Norsk nevrologisk forening fra 1998 til 1999. Fra 1996 til 1998 var han prodekan og fra 1999 til 2005 dekan ved Det medisinske fakultet (NTNU). Bovim ble ansatt som viseadministrerende direktør i 2005 og som administrerende direktør i 2006 ved St. Olavs hospital. 18. mai 2009 tiltrådte han som administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF.

Bovim har en rekke styreverv, nasjonalt og internasjonalt; blant annet som medlem av Hovedstyret og leder for Divisjonsstyret for samfunn og helse i Norges forskningsråd. Han har vært Norges delegat i Nordisk forskningsråds sammenslutning og i European Medical Research Council. Bovim har publisert en rekke vitenskapelige artikler og ble 1993 tildelt Norsk Migreneselskaps forskningspris. (Kilde: Wikipedia)

Arne Carlsen er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han har bred erfaring som oppdragsforsker og har ledet prosjektet «Idea Work». Hans forskning tar for seg drivkrefter og praksis for vekstprosesser og ekstraordinær skaperkraft i organisasjoner. Han har publisert i ledende internasjonale journaler, håndbøker og bøker om positive organisasjonsendringer, identitetsforming, håp, undring, kunnskapsledelse og kvalitativ forskningsmetodikk.

Roy Grønli Roy Grønli har vært administrerende direktør i Accenture Norge siden september 2012. Roy har arbeidet i Accenture i hele sitt yrkesaktive liv fra han ble utdannet sivilingeniør innen Datateknikk fra NTNU i Trondheim i 1988.  Roy har gjennom sin karriere hatt offentlig sektor som sitt spesialområde, og ledet sentrale digitaliseringsprosjekter og vært involvert i flere samfunnskritiske prosjekter innen offentlig sektor. Eksempler på kunder er Politet, Statens Pensjonskasse, Husbanken, Altinn og NAV. Roy har ledet helse og offentlig sektor i Norden siden 2007, en rolle han også hadde for Accenture Norge fra 2001 til 2010.

Liv Hemmestad Fagansvarlig toppidrettscoaching (ledelse og læring i toppidretten), ved Olympiatoppen. Faglig ansvarlig for Olympic Coach Certification Program (internt sertifiseringsprogram for coachene på Olympiatoppen, dvs. trenere/ledere som har ansvar for oppfølging av landslagene), og for EliteCoach-Programmet (lederutviklingsprogram for utvalgte landslagstrenere, sportssjefer og ledere ved Den Norske Opera og Ballet). Jobber for tiden med : – langrenn landslaget kvinner senior (siden 2009) – håndball landslaget kvinner senior (siden 2006) – langrenn allround herrer (ledelsen) – kombinert herrer (ledelsen). Høgskolelektor i idrettspedagogikk og ledelse, Høgskolen i Telemark, avd. Bø, Doktorgrad i læring og ledelse i toppidretten (Balansekunst. Ledelse, læring og makt i håndballandslaget for kvinner senior).

Ellen Horn har vært Riksteatrets sjef siden 2004 og er inne i sin andre og siste åremålsperiode frem til 1. april 2015. I løpet av sin periode som sjef for Riksteatret har hun løftet teatret inn i en ny divisjon, og skapt et teater som de fleste av landets ledende skuespillere og kunsteriske krefter ønsker å jobbe ved. Horn står ansvarlig for at Riksteatret har produsert en rekke egenproduksjoner med gode kritiker og stor publikumsoppslutning. Horn har vært en pådriver for å skape en tettere kontakt mellom Riksteatret og landets øvrige teatre og innført ordningen med «fast samarbeidsteater». Slik har publikum over hele landet fått oppleve enda mer kvalitetsteater. Ellen Horn er en godt likt teatersjef med bred appell hos både publikum, ansatte, arrangører og kunstnere. Ellen Horn har bred erfaring fra kulturlivet som skuespiller, regissør, kulturminister, sjef for Nationaltheatret, styreleder for Den Norske Opera & Ballett, styremedlem ved Det Kongelige Teater i København mm. Hun har selv reist på turné til alle Riksteatrets kulturhus med forestillinger som UNDSET, Jeg kunne gråte blod og Jeppe.

Kjetil Hugaas Operasanger, komponist og arrangør. Ketil Hugaas har stort musikalsk spenn og driv. Siden 2008 har han vært en del av solistensemblet ved Nasjonaloperaen og gjort seg bemerket blant annet i tittelrollen i Don Pasquale, som Sarastro i Tryllefløyten, Dr. Bartolo i Barberen i Sevilla, Ol-Kanelesa i Den fjerde nattevakt, Atlantis i Khairos og som Schigolch i Lulu. Sistnevnte førte til gjesteengasjement ved Semperoper i Dresden der han gjorde samme rollen. Fra 2000 til 2008 var han en av solistene ved Kungliga Operan i Stockholm og sang ledende bassroller i blant annet Don Giovanni, Lohengrin, Tannhäuser, Rhingullet, Valkyrien, Boris Godunov og Wozzeck. Ketil Hugaas er komponist og har blant annet skrevet to musikkspill som omhandler hans hjemsted, Sulitjelma i Nordland. Som arrangør har han stått bak Solistenes julekonsert her i Operaen og CD-en Mamma synger. For å nevne noe. Han har også bred erfaring som konsertsanger, med et repertoar fra klassisk og samtidsmusikk til jazz. Etter rolledebuten som Nekrotzar, blir Ketil Hugaas senere denne sesongen å oppleve som Daland i Den flyvende hollender. Ketil Hugaas er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og ved Norges musikkhøgskole med professor Ingrid Bjoner.

Eir Inderhaug Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa. Rollen som Gepopo og Venus i Le grand macabresang hun tidligere i år ved Komische Oper i Berlin, og neste år gjester hun Det Kongelige Teater i København med de samme rollene. Nylig gjorde hun også rollen som Adele i Flaggermusen her ved Operaen, sang i Morton FeldmansNeither i Dresden og i Krzysztof Pendereckis Devils of Loudon ved Det Kongelige Teater. Hun har også gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen og Göteborgsoperan, og vært fast solist ved operaen i Nürnberg og Deutche Oper am Rhein. Ved de to sistnevnte har hun sunget roller som Despina i Così fan tutte, Olympia i Hoffmanns eventyr, Blonde i Die Entführung aus dem Serail og Ännchen i Der Freischütz. Operadebuten hennes var i 1999 som Barbarina i Figaros bryllup ved Det Kongelige Teater i København, men for en del norske TV-tittere ble hun et bekjentskap allerede i 1991 da hun vant NRKs program Talentiaden. Eir Inderhaug er også kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav, har sunget rollen som Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og sunget på flere CD-innspillinger, blant andre Okkenhaugs “Eg veit ei lita jente”. Utdannelsen har hun fra Rogaland Musikkonservatorium, Det Kongelige Operaakademi i København og solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Geir Lippestad er en norsk advokat i Advokatfirmaet Lippestad AS fra Oslo. Lippestad var forsvarer for Ole Nicolai Kvisler, som i 2002 ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen, etter det såkalte Holmlia-drapet. Den 23. juli 2011 ble Lippestad oppnevnt som forsvarer for Anders Behring Breivik under etterforskningen og rettssaken etter Terrorangrepet 2011. Lippestad ble oppnevnt etter Breiviks eget ønske.  Lippestad har vært tydelig på sin rolle som forsvarer, ikke som talerør for Breivik. Rettssaken startet 16. april 2012 og Lippestad har bistand av tre andre advokater fra eget firma i saken. For innsatsen som forsvarer ble Lippestad kåret til «Årets prestasjon» i 2011 i Finansavisens årlige advokatkåring. Lippestad har tidligere vært nestleder i Nordstrand Arbeiderparti og varamedlem i Pasientskadenemnda.[10] Han har også tidligere vært generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF). Lippestad er dessuten styreleder i Universell Utforming.

Terje Lohndal   (f. 1985 i Kristiansand) er førsteamanuensis i engelsk lingvistikk ved NTNU, tidenes yngste førsteamanuensis innenfor humaniora. Han har en bachelorgrad i lingvistikk fra Universitetet i Oslo og en doktorgrad i lingvistikk fra University of Maryland i USA (2012), et av verdens fremste senter for språkvitenskapelig forskning. Han leder forskergruppen Experimental and Theoretical approaches to Human Language (ETHL), en av NTNUs sju Horisont 2020-grupper. Lohndal har publisert en lang rekke artikler i ledende tidsskrift, har redigert en bok på John Benjamins, og våren 2014 kommer han med en monografi på Oxford University Press. Han har blitt invitert til å holde foredrag over hele verden, og leder ph.d.-programmet i språkvitenskap ved NTNU. I 2012 var han en av 10 unge fremragende forskere i Morgenbladets kåring. Han skriver ofte kronikker og debattinnlegg knyttet til universitetspolitikk.

Ingrid Lorentzen er fra august 2012 ballettsjef og leder for Nasjonalballetten. Kompaniet har nærmere 60 dansere i tillegg til ballettmestere, pedagoger og administrativ stab. Lorentzen har repertoaransvar og legger våren 2013 frem sitt første sesongprogram for 2013–2014. Ingrid Lorentzen var fast ansatt danser i Nasjonalballetten i 14 år, fra 2000 som solist. Her markerte hun seg sterkt både i det klassiske repertoaret, blant annet som Odette og Odile i Svanesjøen, og i moderne verk av nåtidige koreografer som Jiří Kylián, Jo Strømgren, Sol León og Paul Lightfoot.I tillegg har hun vært involvert i en rekke kunstneriske produksjoner utenfor Operaen, som koreograf, danser og skuespiller. Hun var blant annet koreograf på teaterforestillingen Romeo og Julie på Trøndelag Teater, og spilte en ledende rolle i filmen Lille frøken Norge. I 2001 fikk Ingrid Lorentzen Kritikerprisen for rollen i Kim Brandstrups verk Place of Stone, og i 2004 Telenors kulturpris Grenseløs kommunikasjon. Hun har vært medlem av Norsk Kulturråd og kulturrådets danseutvalg, juryformann for Drømmestipendet til Norsk kulturskoleråd og medlem av kunstnerisk råd for Ballettlaboratoriet ved Den Norske Opera & Ballett.

Petter Løvberg Petter Løvberg (NB! Løvberg med v) 54 år, gift 4 barn i alderen 14-22 år Udannet lektor med hovedfag i idrett Arbeidet i vidergående skole i 16 år Arbeidet som trener i svømming i 36 år, Landslagssjef i svømming fra 2001 (12,5 år) Nominert som årets trener i 2009, 2010, 2011 og 2012. Årets trener i 2012.

Anders Meland har bakgrunn som idrettsoffiser i Sjøforsvaret. Han har master i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole innen coaching og idrettspsykologi. Han jobber for tiden på forskningsavdelingen på Flymedisinsk institutt som phd student. Han administrerer prosjekt «Mental trening av oppmerksomhet i prestasjonsmiljøer 2011-2015», og er en del av Olympiatoppens ressursgruppe innen idrettspsykologi.

Operakoret “Koret synger imponerende” og “Koret beviser sin lysende dramatiske slagkraft”. Det skrev finske anmeldere da Nasjonaloperaen gjestet den populære finske operafestivalen Savonlinna sommeren 2012, med oppføringene Den fjerde nattevakt og Peter Grimes. Operakoret teller i dag cirka 60 sangere og er Norges eneste profesjonelle kor. De deltar i operaforestillingene, i egne korkonserter og i konserter sammen med Operaorkestret og andre aktører.

Gunn Ovesen Toppsjefen i Innovasjon Norge, Gunn Ovesen, er tydelig i sin tale når hun snakker om betydningen av kunnskap og kompetanse i norsk næringsutvikling .  Trygve Hegnars ”Kapital” har omtalt henne som ”Norges dyktigste kvinnelige nettverksbygger” og rangert henne som en av landets mektigste kvinner. Som innovasjonsdirektør er hun med på å forme Norges fremtidige industriledere og teknologiutviklere og mener bestemt at innovasjon handler om behov, bruk og brukervennlighet.

Bartosz Piasecki er en norsk fekter som representerer Bygdø Fekteklubb. Hans øvelse er kårde. Han tok overraskende sølv i kårde menn under De olympiske leker i London i 2012. Piasecki fikk bronse under U23-EM i fekting i Debrecen 2009. I juni 2012 kom han på 16. plass i EM i fekting i Italia. Han fikk en førsteplass i Nordisk mesterskap 2012 og har to NM gull. Han fekter med høyre hånd, og trenes av sin far, Mariusz Piasecki, som tidligere representerte Polen i fekting. Sammen med familien kom Piasecki til Norge i 1988, før han var 2 år. Han er bosatt i Oslo, er utdannet matematikklærer og underviser ved Wang videregående skole i Oslo. (Kilde: Wikipedia)

Tom Remlov begynte som administrerende direktør og ny toppsjef i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2008, med det oppdrag å etablere virksomheten i det nye operahuset og utvikle en organisasjon i samsvar med Den Norske Opera & Balletts rolle som ledende nasjonal kulturinstitusjon, der opera og ballett er likeverdige kunstarter. Remlov er en av grunnleggerne av Norsk Forsøksgymnas, der han tok realartium i 1968. Han er utdannet som teaterinstruktør og dramaturg i Norge og England, og arbeidet som skribent, skuespiller og universitetslærer i London fra 1971 til 1978. Han var teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1986 til 1996, der han som del av en banebrytende satsning på ny, norsk dramatikk blant annet lanserte den nå verdenskjente Jon Fosse. Fra 1996 til 2001 var han direktør for det nasjonale filmselskapet Norsk Film AS, og fra 2001 til 2008 førsteamanuensis og leder for produsentutdanningen ved Den norske filmskolen. Remlov har hele sitt yrkesaktive liv vært virksom som foredragsholder, kursleder, kåsør, artikkelforfatter og organisasjonsmenneske – blant annet som styreleder i den statlige stiftelsen Office for Contemporary Art Norway (OCA, 2001-2009) og i Filmfondet FUZZ AS (2006-). Han har oversatt og/eller hatt tekstansvaret for ca. 30 sceneforestillinger og ca. 10 filmer, er medeier i filmselskapet USF International AS, og har produsert/co-produsert et tjuetalls filmer, deriblant Insomnia (originalversjonen), Aberdeen, Heftig og begeistret (som han fikk Amanda-prisen for, som “Årets film 2001″), Det største i verden og Musikk for bryllup og begravelser

Kristin Skogen Lund en norsk økonom utdannet til bachelor med utmerkelse ved Universitetet i Oregon, Eugene, USA og en master fra INSEADs MBA-program i Fontainebleau, Frankrike. Skogen Lunds karriere har gjort henne til en av de sentrale personer i norsk næringsliv. Hun var administrerende direktør i Aftenposten 2004-2007, deretter inneholdt hun flere sentrale posisjoner i Telenor frem til 2012, deriblant konserdirektør. Hun ble mer og mer engasjert i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og overtok oppgaven som administrerende direktør i november 2012. (Kilde: Wikipedia).

Finn Skårderud er en norsk psykiater, forfatter, professor og kritiker.   Skårderud er uteksaminert som lege ved Universitetet i Oslo. Han tok deretter utdannelse som spesialist innen psykiatri. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater med toppidrettsutøvere for Olympiatoppen. Som overlege ved Oslo universitetssykehus leder han et behandlings- og forskningsprosjekt om mentaliseringsbasert behandling for spiseforstyrrelser. Som kulturskribent har Skårderud gjort seg bemerket med essayer om film, litteratur og kunst. Han hadde sitt gjennombrudd overfor et bredere publikum med essaysamlingen Uro – en reise i det moderne selvet (1998) Han har skrevet og bidratt med kapitler i mer enn åtti faglitterære bøker. (Kilde: Wikipedia).

Bente Svensson   har utviklet og vært leder for høyt presterende team i Accenture og sammen med kunder og samarbeidspartnere siden 1986. I år 2000 var Bente en av de første i selskapets historie som ble invitert direkte inn som global Partner uten først å ha prestert som junior Partner. Bente har bistått ledelsen i norske og internasjonale virksomheter med flere hundre prosesser – fra strategi og analyse, i gjennomføring av transformasjoner og realisering av gevinster  fra 1986 og frem til i dag. I parallell med kundearbeidet har Bente tatt betydelig ansvar for å utvikle og lede nye tjenester og mange hundre kollegaer i Accenture.  I perioden fra 2002 til 2012 etablerte og ledet Bente selskapets tjenester innen talent- og organisasjonsutvikling i Norden. Norden ble med dette det første markedet utenfor USA og England. Ambisjonen var å håndtere humankapital relatert riskio og bistå kundens ledere og ansatte i å gjennomføre komplekse oog kompliserte transformasjoner i rett tempo og med ønsket effekt. Bente er etterspurt som kommentator og bidragsyter i offentlig debatt, i mediene, som foredragsholder, konferansier og fasilitator. Bente er kåret av Økonomisk Rapport og Kapital til en av Norges mektigste næringslivskvinner. Bente er en av pådriverne i samarbeidet om de store prestasjonene med Olympiatoppen, Den Norske Opera & Ballett, NTNU og Accenture.

Marianne Sætre avsluttet sin arkitektutdannelse ved AHO i Oslo i 1993 etter en periode som utvekslingsstudent ved SCI ARC i Los Angeles. Hun begynte i Snøhetta-teamet i 1994 og deltok i utviklingen av den skjematiske utformingen av biblioteket i Alexandria. Hun har vært involvert i en rekke ulike typer prosjekter i Norge, inkludert Operahuset i Oslo, urban utvikling av Sørenga og plan studier i de omkringliggende fellesområdene ved Operaen i Bjørvika. Hun har også erfaring fra en rekke ulike prosjekter i Midtøsten, Jemen og Oman. I øyeblikket leder hun designteamet for Deloitte kontorbygg i Barcode, Oslo, som for tiden er i konstruksjons fasen. I tillegg til sin praksis på Snøhetta, spiller Marianne en aktiv rolle i arkitektonisk utdanning. Hun er i øyeblikket ansatt som Diploma sensor ved AHO, og hun har nylig vært involvert i undervisning og forelesning ved HCU universitetet i Hamburg. (Kilde bi.no)

Eirik Verås Larsen er en norsk kajakkpadler bosatt i Sandvika. Han er gift med Mira Verås Larsen, som også er kajakkpadler. Han representerer Flekkefjord Kajakklubb. Den 27. august 2004 tok han OL-gull på 1 000 meter K-1 og bronse på 1 000 meter K-2 (sammen med Nils Olav Fjeldheim) i løpet av en drøy time. Under Sommer-OL 2012 i London tok han på nytt OL-gull på 1 000 meter K-1. Verås Larsen var flaggbærer under avslutningsseremonien for London-lekene. 7. juni 2008 kom han på tredjeplass i finalen på 500 meter under verdenscupstevnet i padling. Det var hans første pallplassering siden 2004. Han vant også sølvmedaljen på K-1 1000 meter padling under Sommer-OL 2008. Eirik Verås Larsen ble tildelt Aftenpostens Gullmedalje i 2002 og Fearnleys olympiske ærespris etter OL-gullet i 2004.

Bugge Wesseltoft er en norsk pianist, jazzmusiker, komponist og produsent. På 1990-tallet beveget han seg over fra å spille i en nordisk jazztradisjon typisk for plateselskapet ECM til å spille i en retning gjerne kalt nu jazz, som er en variant av jazz med innslag av elektroniske og digitale elementer. Han har spilt sammen med blant annet Jan Garbarek og Arild Andersen, og tre ganger blitt tildelt Spellemannprisen. I 1996 dannet han plateselskapet Jazzland Recordings. Han har også et eget lydstudio, Bugge’s Room. Han har også en kontrakt med plateselskapet Beatservice Records (Kilde: Wikipedia)

Sven Magnus Øen Carlsen er en norsk sjakkspiller. I januar 2013 oppnådde han den høyeste FIDE-rating gjennom tidene med 2861. Carlsen ble stormester (GM) i sjakk i 2004 i en alder av 13 år, 4 måneder og 27 dager. Han ble da den nest yngste stormester gjennom tidene. Carlsen ble i januar 2006 for første gang rangert som en av verdens 100 beste sjakkspillere. I 2007 vant han sin første superturnering i Biel og i april 2008 var han for første gang rangert som en av verdens 10 beste sjakkspillere. Carlsen har vunnet en rekke superturneringer og har siden januar 2010 vært rangert som verdens beste sjakkspiller. Magnus Carlsen har blitt tildelt Sjakk-Oscar som verdens beste sjakkspiller, for 2009, 2010 og 2011. I 2009 ble han tildelt juryens ekstrapris under Idrettsgallaen. I 2011 ble han tildelt Peer Gynt-prisen som den yngste vinneren av prisen noensinne.

Tore Øvrebø Toppidrettsjef Olympiatoppen. Tidligere Coach for: Roing, svømming, skøyter, og langrenn. Cand.mag. med sosialøkonomi, historie og filosofi. Diplomtrener. Landslagsutøver roing, deltok i OL 1988. Landslagstrener i roing over flere år. Øvrebø har tidligere vært ansatt i utholdenhets- avdelingen, som coach og utviklingssjef i Olympiatoppen.