Bidragsytere Prestasjonskonferansen Vest 2022

Her presenterer vi alle som på ulikt vis skal dele sin historie med oss fra scenen på årets konferanse.

Foto: Olympiatoppen

Roger Gjelsvik
Coach Olympiatoppen

Roger er sertifisert som coach og har tidligere vært landslagstrener i kappgang og han har vært leder av Olympiatoppen Vest. Han fungerer nå som coach for utholdenhetsidretter i Olympiatoppen og han har ansvar for idrettene padling, sykkel, triatlon og skøyter. I tillegg er han daglig leder i TIF Viking, et av Bergens eldste idrettslag.

Foto: Olympiatoppen

Pia Mørk Andreassen
Leder Olympiatoppen Vest

Pia er daglig leder i Olympiatoppen Vest og vil lede oss gjennom dagen. Hun brenner virkelig for at vi skal dele kunnskap og idéer med hverandre. Pia er klinkende klar på at skal du nå toppen krever det selvfølgelig hardt arbeid, men ikke minst må du også være åpen for å lære av andre og være villig til lære bort. Først da kan du nå helt opp.

Foto: Olympiatoppen

Michael Jørgensen
Coach Olympiatoppen

Michael driver med prestasjonscoaching på høyeste internasjonale nivå, innen olympiske idretter. Han er opptatt av mennesket bak prestasjonen og er ekspert på å få deg til å utnytte hele ditt potensiale. Med denne kunnskapen og interessen for mennesker vil du oppleve han som den perfekte dirigenten for sofapraten på scenen


 

Foto: Privat

Haakon Steinar Vatle
Direktør Statsraad Lehmkuhl

Eg er utflytta Stordabu og held no til i Bergen. Eg har ein noko utradisjonell bakgrunn med universitets- og lærarutdanning og er truleg den einaste i verda som har teke ein mastergrad på sjantiar og sjømannssongar. På arbeidsfronten har eg blant anna jobba fleire sesongar på dekk på Statsraad Lehmkuhl og sidan 2000 har eg også livnæra meg delvis som musikar gjennom Storm Weather Shanty Choir som eg har grunnlagt og er leiar for. Frå 2005–2016 hadde eg ansvarfor fleire store byomfattande festivalar, blant anna fleire Tall ships races arrangement. I 2016 returnerte eg til Statsraad Lehmkuhl, denne gong som direktør. Same året starta planlegginga av det største prosjektet eg nokon gong har vore borti – One Ocean Expedition. Ei 20 månadar lang jordomsegling der hovudmålet er å skape merksemd og dele kunnskap om havet si viktige rolle for ei berekraftig utvikling i eit globalt perspektiv.

Foto: cFoto

Mette Rokne Hanestad
Finansdirektør Corvus Energy

Mette er født og oppvokst i Bergen. Rett etter videregående skole startet hun studiene sine på Norges Handelshøyskole. Etter fullført studieløp i Bergen reiste hun til Oslo og jobbet som revisor hos Ernst & Young og som finance manager i Avance Gas. Etter nesten 13 år i Oslo førte et fristende jobbtilbud til at hun vendte nesen hjem igjen motl Bergen. Corvus Energy blir omtalt som et av regionens mest spennende og fremoverlente grønne selskaper og som finansdirektør har Mette her ledet prosesser som har utviklet dem fra å være et mindre selskap til et globalt konsern. Hennes innsats og lederegenskaper har blitt lagt merke til, og i år ble hun tildelt Sunnivaprisen. Prisen tildeles lovende kvinnelige ledere og er oppkalt etter Bergens skytshelgen St. Sunniva.

Foto: Ingar Jørgensen

Umid Alem
Rådgiver research og analyse, lederrekruttering

Umid Alem (23) er født i Usbekistan av Afghanske foreldre og kom til Norge som tiårig kvoteflyktning. Med høy arbeidskapasitet og gjennomføringsevne har Alem gjort seg bemerket som ungt ledertalent. Blant annet bidro lederevnene hans til at han allerede i en alder av 17 år ble utvalgt til «Toppleder for en dag» i Oslo Børs. Og han ble av Bergens Tidende plukket ut som en av 30 talenter under 30 år som kan gjøre en forskjell i årene som kommer. Umid var også den yngste deltageren noensinne i Bergen Næringsråds mentorprogram for ledertalenter med flerkulturell bakgrunn. Alem jobber i dag i lederrekrutteringsselskapet Jefferson Wells der han blant annet er med på å gi innspill til og bistår toppledelsen med løsninger for selskapets nasjonale strategiske utfordringer. Han tar også del i utarbeidelsen av nasjonal selskapsstrategi for mangfoldsrekruttering.


 

Foto: Fred Ivar Klemetsen

Dagrun W. Linchausen
Tidligere legevaktsjef

68 år, oppvokst på Finse, gikk på skole langs Bergensbanen fra Voss til Geilo ( dvs først Finse, så Geilo og deretter Voss). Utdannet meg som siviløkonom ved NHH i 1977 og arbeidet i diverse stillinger i næringslivet innen industri, forsikring, handel, salg- og markedsføring og konsulentvirksomhet. Møtte den berømte veggen i 2001. Fant etter hvert ut at det var bedre å snu seg 180 grader enn å stange hodet i veggen. Studerte medisin ved UiB og har deretter arbeidet som fastlege og lege på legevakt i 10 år til jeg ble legevaktsjef i 2019. Også spesialist i allmennmedisin. Stor familie med mine og dine og våre som jeg trives å være sammen med.

Foto: Fransisco Münoz

Jonas Lovv
Artist

Det var bare hell i uhell at JONAS LOVV (26) fra Fyllingsdalen ble soloartist. Da det ene medlemmet i bandet han spilte i ga seg, våknet tanken om å fortsette som soloartist. Seks måneder senere kom singeldebuten med musikkvideo. Han har spilt sine første utsolgte konserter i hjembyen, og nå er han klar med sitt andre låtslipp og planlegger releasekonsert i november. Jonas brenner også for mote “De kjønnede klesnormene er et konsept jeg lenge har slitt med å forstå. For meg blir andres mening om hva som er rett og galt for en heterofil mann å ha på seg helt irrelevant,” forklarer han.

Foto: Severin Tøkje

Therese Storebø
Destillatør og marknadsførar

Som tenåring var målet sjøkrigsskulen, som austevolling såg eg ein jobb på havet som den beste måten å reisa på eventyr. Det vart lærerutdanning som vart dumpa med ein eksamen att for å flytta til London for å læra bartenderyrket. Det visa seg å vera eventyret eg hadde leita etter. Yrket tok meg rundt om i verda der eg i fleire år konkurrerte på internasjonalt nivå. Eg har jobba i bar og restaurantbransjen i 19 år. Dei siste 2,5 åra har eg jobba som destillatør og marknadsførar for Feddie Ocean Distillery på Fedje. Dette er eit destilleri på Fedje, den vetle øya ute i havet, nord om Bergen. Gründeren Anne Koppang hadde investert i eit bryggeri som ikkje overlevde. Ho bestemte seg for å gå all inn og setje til livet eit whisky destilleri i det gamle bryggeriet. Då dei edle dråpane må kvila på fat i 3 år, vart eg tilbydd jobben som gin og akevittdestillatør. Det hadde eg ikkje gjort før, så det tenkte eg at eg sikkert fekk til. Og det gjorde me, etter mykje prøving og feiling!


 

Foto: Leria Blaauw

Daniil og Jaroslav Letiagina
Musikar

Daniil og Jaroslav er brødre, født i en musikalsk familie. De spiller flere instrumenter piano, orgel, fiolin, gitar,
men har valgt slagverk som hovedinstrument. Guttene spiller alle typer slagverksinstrumenter og er vinnere av flere konkurranser, både som solister og i duo, blant annet Ungdommens Musikkmesterskap, Hordablæsten solist og ensemble konkurranse, «Bli med» festival. Daniil var plukket ut til finale av Virtuos NRK 2020 konkurranse og har spilt som solist med Kringkastingsorkesteret. Jaroslav fikk Askøy kommune sin vandrepokal to ganger og ble «Årets musiker 2018» og 2021. I januar 2020 ble guttene tildelt Bergens Tidende sitt kulturstipend for unge talenter og spilte som solister med Bergen Filharmoniske Orkesteret på Bergens Tidende sin Ønskekonsert. Som korpsmusikere er de aktive i Strusshamn musikklag og Hordalands Ungdomskorps og i tillegg er de med på Grieg Akademiets unge talent program.


 

Foto: Agurtxane Concellon

Annlaug Børsheim
Musikar

Annlaug er felespelar, songar og gitarist frå Ulvik i Hardanger. Ho har fleire plateutgjevingar bak seg med eigen musikk og speler i ulike band og konstellasjonar, m.a. i Frode Grytten Beat Band. I 2019 laga ho saman med skodespelar Vibeke Flesland Havre teaterserien «Alle har en liten dør bak øret».  Med folkemusikkduoen Djønne&Børsheim har ho turnert i inn og utland, og saman med forfattar Ruth Lillegraven laga dei bestillingsverket HUSMANN som hadde urframføring sommaren 2019. I fjor og i år har ho vore med på oppsettinga «Djevelen og eg» med Frode Grytten Beat Band på Det Vestnorske Teater.

Foto: Paul S. Amundsen

Frode Grytten
Forfattar

Som liten gut tenkte eg at eg skulle bli fotballdommar eller frimann. Det var i alle fall det eg meldte frå om. No blei eg ikkje fotballdommar, men kanskje blei eg frimann? Forfattarar er i alle fall blant dei siste frie røystene i samfunnet. Eg har skrive rundt 25 bøker og i haust kjem novellesamlinga Garasjeland og barneboka Leggetid. Eg tipper at det på litt sikt blir endå fleire.

 

Foto: Vegard Fimland

Christoffer Schjelderup
Komiker

Christoffer har siden midten på 2000-tallet vært en av de ledende figuren i det vestnorske komikermiljøet. Han har vært sentral i etableringen av Stand Up Stavanger og Stand Up Bergen, og har i snart 15 år hatt det kunstneriske ansvaret i Norges største komikerklubb utenfor Oslo. I 2018 stod han for den kritikerroste forestilling “Tro, Hat & Ærlighet.” De to siste årene har han vært en sentral deltaker i Ole Bull Scenes megasuksess “Julegøy” og “Julegøy 2” sammen med blant andre Christine Hope og Kevin Vågenes. Da korona pandemien slo til, startet Christoffer rett og slett med «Bodshow» fra eget hjem for å nå ut til publikum!

Foto: Jørgen Jakobsen

Myrna Braza
Artist, manager, talentutvikler

Myrna Braza ble først kjent i Norge i 2004, som stemmen bak Spetakkel sin hit «Kem Råkkar», og har siden vært en aktiv utøver, hovedsaklig i soul – og funksjangeren. Ved siden av sin egen artistkarriere har Myrna en stor lidenskap for artist- og talentutvikling, og har de siste ti årene løftet frem mange av Bergens unge, fremadstormende artister og introdusert dem til den norske musikkbransjen, hvor flere har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hun driver også det anerkjente innspillingsstudioet «Tomtomstudio» sammen med musikkprodusent Thomas Haugland, også kjent som «Tomtom». I høst startet hun konseptet sitt «Pop&coming», i samarbeid med Ole Bull, og presenterer nye, spennende og fremadstormende artister hver fredag frem til jul.

Foto: Geir Owe Fredheim

Kristian Blummenfelt
Triatlet og OL-vinner

Kristian Blummenfelt 27 år fra Bergen er en av verdens beste triatleter. Han tok gull under OL i Tokyo i år, han er sammenlagtvinner i VM i Triatlon (verdensserien) og han har vunnet mange enkeltløp og to hovedfinaler i verdensserien. Kristian har også vunnet the Ironman 70.3 Middle East Championships tre ganger og innehar den gjeldende verdensrekorden her på 03.29.04. Kristian har bakgrunn fra svømming, men han var også en av Norges beste juniorløpere og i 2011 deltok han i EM i terrengløp. Hans første store suksess i triatlon fikk han i 2015 da han tok bronse i EM.


 

Kontakt:

Grethe Hillestad
Telefon: 419 00 122
E-post: grethe.hillestad@idrettsforbundet.no

Følg oss: