Bidragsytere Prestasjonskonferansen Vest 2021

Her presenterer vi alle som på ulikt vis skal dele sin historie med oss fra scenen på årets konferanse.

Foto: Olympiatoppen

Roger Gjelsvik
Coach Olympiatoppen

Roger er sertifisert som coach og har tidligere vært landslagstrener i kappgang og han har vært leder av Olympiatoppen Vest. Han fungerer nå som coach for utholdenhetsidretter i Olympiatoppen og han har ansvar for idrettene padling, sykkel, triatlon og skøyter. I tillegg er han daglig leder i TIF Viking, et av Bergens eldste idrettslag.

Foto: Olympiatoppen

Pia Mørk Andreassen
Leder Olympiatoppen Vest

Pia er daglig leder i Olympiatoppen Vest og vil lede oss gjennom dagen. Hun brenner virkelig for at vi skal dele kunnskap og idéer med hverandre. Pia er klinkende klar på at skal du nå toppen krever det selvfølgelig hardt arbeid, men ikke minst må du også være åpen for å lære av andre og være villig til lære bort. Først da kan du nå helt opp.

Foto: Olympiatoppen

Michael Jørgensen
Coach Olympiatoppen

Michael driver med prestasjonscoaching på høyeste internasjonale nivå, innen olympiske idretter. Han er opptatt av mennesket bak prestasjonen og er ekspert på å få deg til å utnytte hele ditt potensiale. Med denne kunnskapen og interessen for mennesker vil du oppleve han som den perfekte dirigenten for sofapraten på scenen


 

Foto: Privat

Haakon Steinar Vatle
Direktør Statsraad Lehmkuhl

Eg er utflytta Stordabu og held no til i Bergen. Eg har ein noko utradisjonell bakgrunn med universitets- og lærarutdanning og er truleg den einaste i verda som har teke ein mastergrad på sjantiar og sjømannssongar. På arbeidsfronten har eg blant anna jobba fleire sesongar på dekk på Statsraad Lehmkuhl og sidan 2000 har eg også livnæra meg delvis som musikar gjennom Storm Weather Shanty Choir som eg har grunnlagt og er leiar for. Frå 2005–2016 hadde eg ansvarfor fleire store byomfattande festivalar, blant anna fleire Tall ships races arrangement. I 2016 returnerte eg til Statsraad Lehmkuhl, denne gong som direktør. Same året starta planlegginga av det største prosjektet eg nokon gong har vore borti – One Ocean Expedition. Ei 20 månadar lang jordomsegling der hovudmålet er å skape merksemd og dele kunnskap om havet si viktige rolle for ei berekraftig utvikling i eit globalt perspektiv.

Foto: Jørgen Jakobsen

Myrna Braza
Artist, manager, talentutvikler

Myrna Braza ble først kjent i Norge i 2004, som stemmen bak Spetakkel sin hit «Kem Råkkar», og har siden vært en aktiv utøver, hovedsaklig i soul – og funksjangeren. Ved siden av sin egen artistkarriere har Myrna en stor lidenskap for artist- og talentutvikling, og har de siste ti årene løftet frem mange av Bergens unge, fremadstormende artister og introdusert dem til den norske musikkbransjen, hvor flere har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hun driver også det anerkjente innspillingsstudioet «Tomtomstudio» sammen med musikkprodusent Thomas Haugland, også kjent som «Tomtom». I høst startet hun konseptet sitt «Pop&coming», i samarbeid med Ole Bull, og presenterer nye, spennende og fremadstormende artister hver fredag frem til jul.

Foto: Ingar Jørgensen

Umid Alem
Rådgiver research og analyse, lederrekruttering

Umid Alem (23) er født i Usbekistan av Afghanske foreldre og kom til Norge som tiårig kvoteflyktning. Med høy arbeidskapasitet og gjennomføringsevne har Alem gjort seg bemerket som ungt ledertalent. Blant annet bidro lederevnene hans til at han allerede i en alder av 17 år ble utvalgt til «Toppleder for en dag» i Oslo Børs. Og han ble av Bergens Tidende plukket ut som en av 30 talenter under 30 år som kan gjøre en forskjell i årene som kommer. Umid var også den yngste deltageren noensinne i Bergen Næringsråds mentorprogram for ledertalenter med flerkulturell bakgrunn. Alem jobber i dag i lederrekrutteringsselskapet Jefferson Wells der han blant annet er med på å gi innspill til og bistår toppledelsen med løsninger for selskapets nasjonale strategiske utfordringer. Han tar også del i utarbeidelsen av nasjonal selskapsstrategi for mangfoldsrekruttering.


 

Foto: Agurtxane Concellon

Annlaug Børsheim
Musikar

Annlaug er felespelar, songar og gitarist frå Ulvik i Hardanger. Ho har fleire plateutgjevingar bak seg med eigen musikk og speler i ulike band og konstellasjonar, m.a. i Frode Grytten Beat Band. I 2019 laga ho saman med skodespelar Vibeke Flesland Havre teaterserien «Alle har en liten dør bak øret».  Med folkemusikkduoen Djønne&Børsheim har ho turnert i inn og utland, og saman med forfattar Ruth Lillegraven laga dei bestillingsverket HUSMANN som hadde urframføring sommaren 2019. I fjor og i år har ho vore med på oppsettinga «Djevelen og eg» med Frode Grytten Beat Band på Det Vestnorske Teater.


 

Foto: Paul S. Amundsen

Frode Grytten
Forfattar

Som liten gut tenkte eg at eg skulle bli fotballdommar eller frimann. Det var i alle fall det eg meldte frå om. No blei eg ikkje fotballdommar, men kanskje blei eg frimann? Forfattarar er i alle fall blant dei siste frie røystene i samfunnet. Eg har skrive rundt 25 bøker og i haust kjem novellesamlinga Garasjeland og barneboka Leggetid. Eg tipper at det på litt sikt blir endå fleire.

Foto: Nikita Solenov

Amanda Alvheim Krüger
Kontrabassist

Som 11-åring begynte Amanda å spille el-bass og rakk å opptre med egenkomponert musikk på blant annet Tall Ships Races og å være oppvarmingsband for Razika og Aurora før hun fylte 15 år. Hun ble med i Bergen Ungdomsstorband og spilte på Nattjazz to år på rad før hun byttet over til klassisk kontrabass. Hun er nå i sitt siste år på en 4-årig bachelorutdanning ved Griegakademiet i Bergen med klassisk kontrabass som hovedinstrument. I tillegg til studiene er hun en av gruppelederne i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og spiller i Bergen Unge Kammerorkester.


 

Foto: Fred Ivar Klemetsen

Dagrun W. Linchausen
Legevaktsjef

68 år, oppvokst på Finse, gikk på skole langs Bergensbanen fra Voss til Geilo ( dvs først Finse, så Geilo og deretter Voss).  Utdannet meg som siviløkonom ved NHH i 1977 og arbeidet i diverse stillinger i næringslivet innen industri, forsikring, handel, salg- og markedsføring og konsulentvirksomhet.  Møtte den berømte veggen i 2001.  Fant etter hvert ut at det var bedre å snu seg 180 grader enn å stange hodet i veggen.  Studerte medisin ved UiB og har deretter arbeidet som fastlege og lege på legevakt i 10 år til jeg ble legevaktsjef i 2019. Også spesialist i allmennmedisin.  Stor familie med mine og dine og våre som jeg trives å være sammen med.

Foto: Privat

Dave Pinker-Spilde
Filmprodusent og seriegründer

Dave Pinker-Spilde er filmprodusent og seriegründer fra Bergen. Han har vært med å grunnlegge og bygge opp en lang rekke selskaper innen kreative og teknologibaserte bransjer. I 1997 startet han og partneren selskapet Unique Cinema Systems som et tiår senere skulle komme til å bli et verdensledende selskap innen kinoteknikk og tjenester. Ut ifra dette skulle selskaper vokse fram, som animasjonslederen BUG, reklamebyrået Neolab og spillselskapet Turbo Tape Games. I 2011 solgte Pinker-Spilde seg ut og satte kursen mot Los Angeles og i 2012 stiftet han Trollbound Entertainment som han driver i dag sammen med Ilana Pinker-Spilde. Selskapet har jobbet på det meste av norske produksjoner utført i USA siden 2013 og er i disse dager aktuell med spillefilmen Leave som kommer på norske kinoer i 2022.

Foto: Geir Owe Fredheim

Kristian Blummenfelt
Triatlet og OL-vinner

Kristian Blummenfelt 27 år fra Bergen er en av verdens beste triatleter. Han tok gull under OL i Tokyo i år, han er sammenlagtvinner i VM i Triatlon (verdensserien) og han har vunnet mange enkeltløp og to hovedfinaler i verdensserien. Kristian har også vunnet the Ironman 70.3 Middle East Championships tre ganger og innehar den gjeldende verdensrekorden her på 03.29.04. Kristian har bakgrunn fra svømming, men han var også en av Norges beste juniorløpere og i 2011 deltok han i EM i terrengløp. Hans første store suksess i triatlon fikk han i 2015 da han tok bronse i EM.


 

Foto: Cecilie Evjen

Jan Martin Nordbotten
Matematiker og seiler

Jan Martin Nordbotten er professor ved Matematisk institutt, Universitetet i Bergen. Han disputerte til doktorgrad i matematikk som Norges yngste i en alder av 22 år, og ble som 27-åring den tredje yngste professoren i Norge noensinne, kun slått av filosofene Harald Schjelderup og Arne Næss. I tillegg til matematikken har Jan et lidenskapelig forhold til havet og seiling, og i 2017 ble han den eneste nordmannen til å ha seilt rundt Amerika, inkludert en ekspedisjon til Antarktis, i treskøyten sin Lady Free.

Foto: Francisco Münoz

Jonas Lovv
Artist

Det var bare hell i uhell at JONAS LOVV (26) fra Fyllingsdalen ble soloartist. Da det ene medlemmet i bandet han spilte i ga seg, våknet tanken om å fortsette som soloartist. Seks måneder senere kom singeldebuten med musikkvideo. Han har spilt sine første utsolgte konserter i hjembyen, og nå er han klar med sitt andre låtslipp og planlegger releasekonsert i november. Jonas brenner også for mote “De kjønnede klesnormene er et konsept jeg lenge har slitt med å forstå. For meg blir andres mening om hva som er rett og galt for en heterofil mann å ha på seg helt irrelevant,” forklarer han.

Foto: Vegard Fimland

Christoffer Schjelderup
Komiker

Christoffer har siden midten på 2000-tallet vært en av de ledende figuren i det vestnorske komikermiljøet. Han har vært sentral i etableringen av Stand Up Stavanger og Stand Up Bergen, og har i snart 15 år hatt det kunstneriske ansvaret i Norges største komikerklubb utenfor Oslo. I 2018 stod han for den kritikerroste forestilling “Tro, Hat & Ærlighet.” De to siste årene har han vært en sentral deltaker i Ole Bull Scenes megasuksess “Julegøy” og “Julegøy 2” sammen med blant andre Christine Hope og Kevin Vågenes. Da korona pandemien slo til, startet Christoffer rett og slett med «Bodshow» fra eget hjem for å nå ut til publikum!

Kontakt:

Pia Mørk Andreassen
Telefon: 984 59 200
E-post: PiaMork.Andreassen@olympiatoppen.no

Følg oss: