”kan vi prestere bedre av å dele erfaringer og praksis med en biskop, Filharmonien, Växjö tennis og Silicon Valley?”

[two_col_50_50_col1]

Arbeidet med høstens prestasjonskonferanse er inne i en spennende fase hvor vi konkretisere programmet, utdyper det tematiske innholdet og hvem som blir årets bidragsytere slik

at den røde tråden blir relevant belyst fra flere miljøer, med ulike perspektiv, erfaringer og praksis.

 

Fortsatt legger vi til grunn at det er lite skille mellom deltager og bidragsytere. På denne møteplassen er det utviklingsfokus og hvor alle får mulighet til å dele og lære av hverandres erfaringer, kunnskap og prestasjonskultur.

 

Konferansens røde tråd er DISIPLIN med de avgjørende prestasjonsfaktorene fokus, lojalitet, hard arbeid med kvalitet i alt over tid. Og litt flaks. DISIPLIN er en av 6 indikatorer som fremkommer i de ekstraordinære prestasjonsmiljøene Prestasjonsklyngen har jobbet med over flere år. De andre indikatorene som går igjen i ekstraordinære prestasjonsmiljøer vi er i kontakt med er SKAPING, ENERGI, LÆRING, RETNING og MØTEPLASSEN.

 

Prestasjonskonferansen 2015 er starten på klyngens Sesong 2015/2016. I denne sesongen legger vi ekstra vekt på DISIPLIN som vil synes i ulike tiltak og aktiviteter på alle klyngens scener og hvor vi vil legge til rette for å ”trene og øve” på kultur for fokus, lojalitet og hardt arbeid med kvalitet over tid. De best trente og forberedte har mest flaks, sies det.

 

Som vanlig vil konferansen inneholde et mangfold av bidragsytere på ulike seksjoner i programmet. Vi vil i denne omgang trekke frem noen av de som er bekreftet.

 

I åpningens samfunnsperspektiv deler blant andre Per Arne Dahl, biskop i Tunsberg bispedømme, markant skribent, forfatter og foredragsholder, sterke verdibasert budskap til refleksjon og ettertanke i prestasjonskulturene.

[/two_col_50_50_col1] [two_col_50_50_col2]

Gründerprosesser og nyskaping som lykkes preges i stor grad av hardt arbeid, sterkt fokus og enorm lojalitet til ideen og drømmen. Innovasjon Norge deler perspektiv og praksis i ledelse og med prestasjoner fra de mest spennende miljøene i Nordic Innovation House i Silicon Valley.

 

Oslo-Filharmoniens administrerende, direktør Ingrid Røynesdal, vil under ”walk and talk”, dele erfaringer og praksis med disiplin, sett fra et av verdens ledende orkester.

 

Fra idretten har vi flere spennende utøvere, trenere og ledere med for å dele sin praksis og vise frem prestasjoner på scenen. Magnus Midtbø, som er en av verdens beste klatrere , og Thea Næss, ledende kickbokser, vil på flere måter få frem hvordan deres kultur og prestasjoner er utviklet.

 

Årets samtaler i plenum vil bli ledet av Finn Skårderud. Psykiater med virke blant annet hos de beste utøverne og ledere i flere disipliner, men også forfatter og debattleder.

 

Stefan Edberg, en av tidenes beste tennisspillere, og Stefans trener, Calle Hageskog, Sveriges første professor i idrettsledelse kommer. Det såkalte Växjö-miljøet var sentral i gullalderen i svensk tennis og vi kan på mange måter se på underet i Växjö på 80-tallet, som inspirasjon for hele norsk toppidretts utvikling, slik vi kjenner den i dag.

 

Under årets konferanse vil vi etablere et nytt element. På ”speekers corner” vil deltagere kunne gi uttrykk for kommentarer og sterke meninger etter første dag. Dette vil bli dratt i gang og ledet av den markerte journalist, redaktør, forfatter og tidligere idrettsutøver Cathrine Sandnes.

 

Flere sterke innslag og bidrag vil bli bekreftet i nær fremtid. Det må også nevnes at den første workshopen, blir i år gjennomført på dag 1.

 

Konferansen avsluttes som alltid med konferansens signatur-låt. Kjetil Bjerkestrand vil finne nye spennende musikere og videreutvikle sin komposisjon.

[/two_col_50_50_col2]

 

Snakk med dine ledere og din organisasjon om deltagelsen på Prestasjonskonferansen 23. og 24. september.